У Луцьку збудують міжнародний аеродром

Мер міста Луцьк Микола Романюк провів успішні переговори з інвесторами щодо фінансування проекту міжнародного аеродрому в місті.

Очікується, що компанія "Shanti Capital Ltd" реалізовуватиме проект цивільного аеродрому під Луцьком на базі військової авіаційної частини. Тому під час зустрічі представники компанії цікавилися можливостями співпраці з містом, розвитком аеродрому та прилеглої транспортної інфраструктури, а також кадровим забезпеченням цього проекту.
Микола Романюк розповів, що в аеропорту планується розвинути логістичний центр з доставки вантажів з Китаю, колишніх країн СНД до Луцька, а далі - автомобільним і вантажним транспортом до Європи. Можливі також варіанти доставки вантажів авіацією з Луцька.

"Ми зацікавлені в тому, щоб з аеродрому виконувалися і пасажирські перевезення, тому вели мову і про малої авіації - наявності невеликих літаків, які могли б курсувати і по Україні, і за кордон. Для початку це - чартерні рейси. Далі тут будуть працювати компанії , які займаються перевезеннями ", - сказав Микола Романюк.

Наступним етапом створення аеродрому стане розробка проекту та сертифікація аеродрому, що займе до півроку.