У Львові побудують баскетбольну арену до Євробаскет-2015

Інвестором майбутнього будівництва спортивної арени для проведення фінальної частини чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року в Львові буде компанія «Юнайтед баскетбол інвестмен». Також  інвестор визначився із підрядником  будівництва  ним виступить ТОВ «Девіжен».

 Про це сьогодні, 14 лютого, під час виїзду на нове місце будівництва стадіону до «Євробаскет-2015» розповів директор ТОВ «БК« Політехніка - Галичина » Кирило Погостінський. За словами Кирила Погостінського, нова  запропонована  земельна ділянка на вул. Ряшівській набагато краща, ніж на Липовій Алеї, що пропонувалась раніше.

 «У порівнянні з ділянкою на вул. Липова Алея, тут набагато зручніше транспортна розв'язка, тут житловий масив, є три студентських гуртожитки, а це наші основні вболівальники, яким не потрібно буде витрачати гроші на проїзд, і вони із задоволенням будуть сюди ходити. Поруч буде торговий центр «Леополіс», аеропорт. Я думаю, що надалі тут буде побудований готель. Місце дуже хороше », - говорить Погостінський.

Кошторис майбутнього будівництва поки не відомий  ні міській раді, ані інвестору. Але, як розповів Кирило Погостінський, судячи за попередніми даними такий проект може коштувати орієнтовно 50 млн доларів.

Міський голова Львова Андрій Садовий сподівається, що до наступного пленарного засідання Львівської міської ради, вже будуть домовленістю з інвестором, постанову про виділення ділянки встигнуть підготувати. За словами мера, наступне пленарне засідання має відбутися 28 лютого. Також Андрій  Садовий  запевнив, що надаватиме  максимальне  сприяння  для реалізації  цього спортивного об’єкту, й  не  допускати помилок, що  мали місце  при підготовці  до ЄВРО2012.